Daudzi cilvēki saskaras ar nepieciešamību ātri pagatavot vakariņas, jo saldētavā ir atrasts tikai ledusauksts gaļas gabals.
Ieradums izmantot mikroviļņu krāsni vai karstu ūdeni bieži vien rada produkta garšas un konsistences zudumu, ziņo .
Zinātniskā pieeja atkausēšanai ir balstīta uz vienmērīgu un drošu olbaltumvielu pāreju no kristāliska stāvokļa. Pēkšņa temperatūras maiņa izjauc muskuļu šķiedras, kā rezultātā gaļa zaudē vērtīgo sulu.
Mikroviļņu krāsns izmantošana izraisa daļēju izstrādājuma malu apdedzināšanu. bet iekšpuse joprojām ir ledus. Līdzīgi darbojas arī karstais ūdens, radot labvēlīgu vidi baktērijām vairoties uz virsmas.
Pareiza metode saglabā visas uzturvielas un gaļas dabisko sulīgumu. Tai nav nepieciešamas īpašas iekārtas, un tās pamatā ir fizikas likumi.
Visefektīvākā metode ir izmantot ūdens saldēšanas efektu. Ūdenim ir augsta siltumvadītspēja, kas ļauj tam 20 reižu ātrāk nekā gaisam atņemt aukstumu no produkta.
Lai īstenotu šo metodi, jums būs nepieciešams liels trauks, auksts krāna ūdens un hermētisks plastmasas maisiņš. Lai saglabātu gaļas kvalitāti, ir svarīgi pilnībā izslēgt gaļas saskari ar ūdeni.
Ievietojiet gaļu hermētiskajā maisiņā, noņemot no tā pēc iespējas vairāk gaisa. Ievietojiet maisiņu bļodā un pilnībā piepildiet to ar aukstu krāna ūdeni.
Lai uzturētu nemainīgu temperatūru un cirkulāciju, ūdeni mainiet ik pēc 2-3 minūtēm. Jau pēc 10 minūtēm standarta steiks vai maltās gaļas paciņa būs pilnībā pagatavota.
Šī metode ir ideāli piemērota cūkgaļai, liellopu gaļai un vistas gaļai nelielos daudzumos. Lielākiem gabaliem, piemēram, veselam putnam vai šķiņķim, būs nepieciešams ilgāks laiks, bet princips paliek nemainīgs.
Pēc atkausēšanas pirms gatavošanas noteikti noslaukiet gaļu ar papīra dvieli. Tas nodrošinās perfektu garozas veidošanos cepšanas laikā un vienmērīgu cepšanu.
Nekad atkārtoti neaizsaldējiet produktu, kas jau ir atkausēts šādā veidā. Plānojiet iepirkšanos un iepriekš pārvietojiet nepieciešamās porcijas no saldētavas uz ledusskapja galveno nodalījumu lēnai atkausēšanai.
Lasiet arī
- Kāpēc veļas mazgājamajā mašīnā jāliek folijas bumba: negaidīts rezultāts veļas mazgāšanai
- Kāpēc 30 minūšu ātra mazgāšana iztukšos jūsu maku: slēptās izmaksas, ko rada Express režīms

