Kāpēc sālīt kafiju: profesionālu baristu noslēpums, kā sabalansēt rūgtumu

Kafijas dzērāji pat nenojauš, ka parastā sāls var ievērojami uzlabot viņu iecienītā dzēriena garšu.

Šo vienkāršo paņēmienu jau sen izmanto profesionāļi, lai atraisītu pilnu kafijas garšas potenciālu, ziņo .

Rūgtuma uztveri regulē mūsu mēles garšas kārpiņas. Sāls spēj nomākt rūgtās garšas signālus, padarot tos mazāk jūtamus mūsu receptoriem.

Rūgtumu kafijā rada tādi dabiski savienojumi kā kofeīns un tanīni. Pievienojot šķipsniņu sāls, šie savienojumi ķīmiski mijiedarbojas, mīkstinot to aso garšu.

Ja regulāri sastopaties ar pārāk rūgtu vai pārāk grauzdētu kafiju, sāls ir jūsu uzticams sabiedrotais. Tā ļauj mierīgi dzert šādu dzērienu, nelietojot pārmērīgu cukura daudzumu.

Atsakoties no šīs metodes, jūs zaudējat vienkāršu līdzekli garšas profila kontrolei. Jūs varat turpināt pārtraukt rūgtumu ar cukuru vai krējumu, bet tas tikai maskē problēmu, nevis atrisina.

Pareizai lietošanai ir svarīgi izmantot ļoti nelielu sāls daudzumu, burtiski naža galu. Vislabāk to pievienot tieši maltai kafijai pirms pagatavošanas.

Ja izmantojat jau gatavu pagatavotu kafiju, sāli var pievienot krūzē un kārtīgi samaisīt. Sāciet ar minimālu devu un eksperimentējiet, lai atrastu pareizo daudzumu, kas atbilst jūsu gaumei.

Šī metode vienlīdz labi darbojas ar dažādām pagatavošanas metodēm – turbo, franču preses vai filtrētās kafijas pagatavošanu. Tā ir īpaši efektīva lētu Robusta šķirņu kafijām, kurām bieži vien ir raksturīgs augsts rūgtuma līmenis.

Šim nolūkam ideāli der vidēji malta galda sāls, jo tā viegli izšķīst. Piemērota ir arī jūras sāls vai Himalaju sāls, taču tās var ieviest smalkas minerālvielu nianses.

Šīs metodes galvenā priekšrocība ir tā, ka kafijā var baudīt tīras augļu vai šokolādes notis. Rūgtās pēcgaršas vietā jūs izbaudīsiet patiesu garšas buķetes daudzveidību.

Šī metode padara kafiju pieejamāku cilvēkiem ar jutīgu rūgtuma uztveri. Tā paver ceļu jauniem garšas iespaidiem, nepērkot dārgas Arabica šķirnes.

Izmēģiniet šo kulinārijas padomu nākamajā kafijas rituālā. Jūs paši pārliecināsieties, kā vienkārša šķipsniņa sāls var izmainīt jau pazīstamo uzmundrinošā dzēriena tasi.

Lasiet arī

  • Kāpēc jums vajadzētu atteikties no rauga: kā raudzētā maize ietekmē jūsu gremošanu un veselību?
  • Kā pareizi pagatavot makaronus: ideālu makaronu noslēpums slēpjas ūdens daudzumā


Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Noderīgi padomi un dzīves triki ikdienai