Izrādās, ka nav nepieciešamas nekādas pārdabiskas pūles, lai ēstu ar prieku un bez sirdsapziņas pārmetumiem.
Vidusjūras ēšanas stils jau sen vairs nav tikai diēta, bet ir kļuvis par garas un veselīgas dzīves filozofiju, ziņo korespondents.
Tās principi ir tik vienkārši, ka sākumā pat šķiet, ka tie ir krāpšana. Stingru ierobežojumu vietā šeit valda daudzveidība, un diētas pamatā nemaz nav zivis, kā daudzi domā. Galvenie varoņi šajā virtuvē ir sezonālie dārzeņi, aromātiskie garšaugi un auksti spiesta olīveļļa, kas tiek lieta, nežēlojot spēkus.
Pixabay
Pētījums pēc pētījuma apstiprina, ka šī režīma piekritējiem ir mazāka iespēja saslimt ar sirds un asinsvadu slimībām. Noslēpums slēpjas unikālajā šķiedrvielu, veselīgo tauku un antioksidantu kombinācijā.
Uztura speciālisti uzsver, ka svarīgs ir ne tikai ēdiens, bet arī tā ēšanas rituāls. Ēšana kopā ar ģimeni pie liela galda, nesteidzīgi sarunājoties, ir tikpat svarīga kā ēdiena sastāvs.
Nav nepieciešams skriet uz veikalu pēc dārgiem čia un kvinojas produktiem, ja jūs tos nevarat atļauties. Vienkārši griķi, lēcas vai aunazirņi ir lieliska un pazīstamāka alternatīva jūsu ikdienas ēdienkartei.
Zivis un jūras veltes uzturā iekļaujiet dažas reizes nedēļā, bet ne katru dienu. Bet gaļa, īpaši sarkanā gaļa, atkāpjas otrajā plānā, kļūstot drīzāk par retu viesi.
Kāds vīrietis, kurš vairākus mēnešus nodzīvoja Grieķijā, bija pārsteigts, ka vietējie iedzīvotāji brokastīs gandrīz nekad neēd biezpienu. Viņu rīts sākas ar pilngraudu maizes gabaliņu, tomātu šķēlītēm, fetas sieru un sauju olīvu.
Šāda maltīte nodrošina ilgstošu enerģijas pieplūdumu un novērš tieksmi pēc neveselīgām uzkodām līdz pusdienām. Noslēpums ir sabalansēts salikto ogļhidrātu, olbaltumvielu un veselīgu tauku maisījums.
Nedrīkst aizmirst par mērenību, pat ja runa ir par veselīgu pārtiku. Slaveno Vidusjūras reģiona makaronu vienmēr pasniedz kā atsevišķu ēdienu, nevis kā milzīgu piedevu pie gaļas.
Lieliska ir viena porcija, kas papildināta ar tomātu mērci ar jūras veltēm un garšaugiem. Starp citu, itāļi tikai smejas par amerikāņu makaronu porcijām, kuru pietiek visai lielajai ģimenei.Fermentēti pārtikas produkti, piemēram, dabīgs jogurts bez piedevām vai kefīrs, uztur zarnu veselību. Un ir zināms, ka spēcīga imūnsistēma sākas tur.
Ēdiena gatavošana no rutīnas kļūst par radošu procesu, kurā vari eksperimentēt ar garšvielām. Oregano, rozmarīns, baziliks un ķiploki var pārveidot pat visvienkāršāko ēdienu.
Saldumi šeit nav aizliegti, bet to vietā ir augļi, dažkārt apkaisīti ar medu, vai rūgtās šokolādes gabaliņš. Pakāpeniski garšas kārpiņas atbrīvojas no rūpnieciski ražotā cukura un sāk izjust ēdiena patieso garšu.
Pārejai uz šādu diētu nevajadzētu būt straujai un sāpīgai. Sāciet ar maziem soļiem – pievienojiet vēl vienu dārzeņu ēdienu dienā un saulespuķu eļļu nomainiet pret olīveļļu.
Pēc pāris nedēļām jūs pamanīsiet, ka smaguma sajūta vēderā ir pazudusi un miegs ir kļuvis labāks. Jūsu ķermenis it kā saka paldies par to, ka beidzot esat sācis tajā ieklausīties.
Šī nav diēta, bet gan diēta, kurā jūs varat izmantot savu šķīvi, lai, ja ne izmainītu savu dzīvi, tad noteikti padarītu to daudz patīkamāku. Iespējams, ir vērts atlikt kaloriju skaitīšanu malā un vienkārši izbaudīt garšīgas un veselīgas pusdienas.
Lasiet arī
- Kā pagatavot perfektu steiku: temperatūras noteikums, par kuru profesionāļi klusē
- Kā pagatavot vistas buljonu zupai: galvenā karsēšanas kļūda, kas sabojā garšu

