Kā panākt perfektu apdedzināšanu: kas īsti kavē steiku?

Kaislīgā garoziņa uz steika dažiem izraisa svētu bijību, bet citiem – pilnīgu vilšanos.

Šīs kraukšķīgās, zeltainās garozas noslēpums nav marinādē, bet gan vienkāršā fizikālā parādībā, ko šefpavāri sauc par Mailāra reakciju, raksta .

Šai reakcijai ir nepieciešams, lai gaļas virsma būtu pilnīgi sausa, citādi visa pannā esošā enerģija izgaros mitrumu. Daudzi cilvēki pieļauj liktenīgo kļūdu, liekot aukstu produktu tieši no ledusskapja uz karsta metāla.

Pixabay

Izņemiet steiku iepriekš un rūpīgi noslaukiet to ar papīra dvieļiem no visām pusēm. Eksperimenti virtuvē liecina, ka pat ūdens piliens var radīt nevajadzīgu tvaika kabatu starp gaļu un pannu.

Sāls ir vēl viena viltīga sastāvdaļa šajā stāstā, kas var izvilināt sulas uz virsmas visnepiemērotākajā brīdī. Sāļojiet steiku tikai minūti pirms gatavošanas vai pašā beigās, kad tas atpūšas.

Kas attiecas uz eļļu, to nevajag dāsni pārliet pār gaļu, domājot, ka tādā veidā tā nepielipīs. Ietiniet tikai dažus pilienus uz pašas steika virsmas, un pannā pievienojiet ēdamkaroti eļļas ar augstu dūmu punktu.

Uzkarsē smagu čuguna pannu, līdz gaiss virs tās sāk kratīties. Drosminieki var nolaist uz tās pilienu ūdens, un, ja tas neiztvaikst, bet sakrāsojas bumbiņā, ir pienācis laiks.

Gaļu uzmanīgi izlieciet ar knaiblēm, izvairoties no kārdinājuma to pārvietot vai piespiest. Atstājiet to mierā vismaz uz divām minūtēm, ļaujot Mailāra burvībai darīt savu darbu un radīt šo ideālo kraukšķīgumu.

Pēc pāris minūtēm paskatieties zem malas: ja tur ir jauka brūngani zeltaina krāsa, varat droši to apgriezt. To pašu atkārtojiet ar otru pusi, bet gatavošanas laiks ir nedaudz īsāks.

Vidēji izceptiem steikiem ļoti svarīgs ir “atpūtas” posms uz silta šķīvja zem vaļējas folijas pārklāja. Tas ir laiks, kad gaļas šķiedras atslābst un vienmērīgi sadala iekšējās sulas visā gaļas struktūrā.

Nekad nepārgrieziet steiku uzreiz pēc panēšanas, citādi visas sulas nonāks uz šķīvja, nevis mutē. Ļaujiet tam nostāvēties apmēram piecas minūtes un izbaudiet gaidīšanas un garšas sajūtu.

Lasiet arī

  • Kā uz visiem laikiem aizmirst diētas: princips, kas jums atgriezīs varu pār jūsu šķīvi
  • Kā pārvērst kāpostus sodā: sena metode, kas ir atdzimusi no aizmirstības

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Noderīgi padomi un dzīves triki ikdienai