Ir īpašs prieks krāpt sistēmu, pārvēršot garlaicīgu darbu par ātru un gandrīz nemanāmu darbu.
Šīs mazās uzvaras pār ikdienu uzkrājas kā sniega bumba, radikāli mainot dzīves kvalitāti un atbrīvojot stundas kādam patiešām patīkamam darbam, ziņo korespondents.
Šķiet, it kā visi šie triki būtu pastāvējuši vienmēr, tikai mēs par tiem nezinājām. Kad sāksiet tos pielietot, jūsu mājoklis kļūs ne tikai tīrāks, bet arī vieglāks.
Vienkāršā alumīnija folija, ko visi izmanto cepšanai, ir brīnums cepeškrāsns vai grila režģu tīrīšanai. Tā vietā, lai stundām ilgi skrāpētu piedegušos taukus, vienkārši savelciet folijas loksni ciešā bumbiņā un izmantojiet to kā abrazīvu sūkli. Šo metodi ir pārbaudījuši tūkstošiem mājsaimnieču, un tā nesaskrāpē virsmas.
Stikla vāzes un šauras pudeles ar iežuvušu sulu atliekām vai aplikumu notīra ar sauju rīsu un siltu ziepjūdeni. Dažas reizes sakratiet trauku, un rīsi lieliski noslīpēs iekšējās sieniņas, līdz kurām nesasniedz birste. Viss, kas pēc tam jādara, ir jānoskalo zem tekoša ūdens.
Vai esat noguris no tā, ka lādētāja vadi sapinas un krīt no galda? Lielisks turētājs ir čipsu maisiņa skava vai papīra skava, kas piestiprināta pie galda virsmas malas. Šis risinājums izskatās nenopietns, taču tas darbojas droši, lai jūsu darba vieta būtu perfektā kārtībā.
Svaigi garšaugi, piemēram, pētersīļi vai dilles, ledusskapī ātri novīst, pārvēršoties par nebaudāmu masu. Ievietojiet tos glāzē ar ūdeni, līdzīgi kā puķu pušķi, un pārklājiet ar plastmasas maisiņu, nostiprinot to ar gumiju. Šādā improvizētā siltumnīcā zaļumi saglabāsies kraukšķīgi un smaržīgi vairāk nekā nedēļu.
Uzlīmes un līmes pēdas uz stikla vai plastmasas ir neprātīgas savā spītībā. Automašīnu mazgātāju iecienīts līdzeklis ir parasta augu eļļa. Uzklājiet to uz līmes paliekām, ļaujiet tai iesūkties dažas minūtes un pēc tam vienkārši noslaukiet netīrumus ar sausu drānu.
Koka dēlīši laika gaitā kļūst tumšāki un sāk uzsūkt smakas. Regulāra virsmas noslaucīšana ar pusi citrona un rupju sāli ne tikai dezinficē koksni, bet arī atgriež tai sākotnējo gaišo krāsu. Pēc šādas apstrādes dēlītis smaržo svaigi, nevis pēc zivīm vai sīpoliem.
Maltas gaļas vai gaļas atkausēšana bieži vien aizņem pārāk daudz laika. Ievietojiet saldēto produktu metāla katla vai pannas apakšā un pārklājiet virsmu ar apgrieztu otru tāda paša veida trauku. Metāls lieliski vada siltumu no telpas, tādējādi process ir daudz ātrāks nekā atkausēšana bļodā vai uz šķīvja.
Šķiet, ka visi šie triki ir pastāvējuši vienmēr, tikai mēs par tiem nezinājām. Kad sāksiet tos piemērot, jūsu mājoklis kļūs ne tikai tīrāks, bet arī vieglāks.
Lasiet arī
- Kā pārvarēt haosu: vienkārši paņēmieni telpas organizēšanai
- Kāpēc uzkopšana kļuvusi vieglāka: negaidīti atradumi ideālai kārtībai

