Kas notiek, ja no makaroniem nenolej ūdeni: itāļu pavāru noslēpums

Perfekta pasta nav tikai piedeva, bet gan vesela filozofija, kuras pamatā ir trīs vaļi: ūdens, sāls un laiks.

Itāļu debesskungi vienā balsī saka: ūdenim makaronu pagatavošanai jābūt tikpat sāļam kā jūrai, ziņo korespondents.

Tas nav pārspīlējums, bet gan praktisks padoms, jo tieši tik sāļā vidē makaroni spēs no iekšienes uzņemt pietiekami daudz garšas. Lietojiet aptuveni septiņus līdz desmit gramus rupjās sāls uz katru litru ūdens, nebaidoties pārsālīt.

Katla tilpums ir tikpat svarīgs kā tā saturs: makaroniem ir brīvi peldēt verdošā ūdenī, tie nedrīkst būt iespiesti mazā katliņā. Iedomājieties lielu katlu ar verdošu ūdeni, kas vārās uz spēcīgas uguns, kura nemazināsies, kad spageti būs izvārīti.

Nekad neliet eļļu ūdenī, lai novērstu saķepšanu – tas ir veltīgs žests, kas tikai radīs taukainu plēvi uz virsmas. Daudz svarīgāk ir uzreiz pēc notecināšanas dziļā pannā sajaukt pagatavotos makaronus ar mērci.

Tieši šajā traukā, nevis šķīvī, notiek galvenais tekstūras un garšas savienības noslēpums. Daļa cietes ūdens, kurā vārīti lapva, būs jūsu slepenais ierocis, lai izveidotu perfektu mērces konsistenci.

Pievienojiet pāris kausiņus šī duļķainā šķidruma makaroniem un mērcei, visu intensīvi maisot pannā uz lēnas uguns. Ciete darbojas kā dabisks emulgators, kas sasaista sviestu, sieru un tomātus zīdainā, viendabīgā masā.

Izmēģiniet vārīt spageti minūti mazāk, nekā norādīts uz iepakojuma, un vāriet tos mērcē. Šis vienkāršais paņēmiens ļauj makaroniem ne tikai kalpot par tukšu caurulīti tomātiem, bet kļūt par to neatņemamu sastāvdaļu ar perfektu al dente tekstūru.

Lasiet arī

  • Kā panākt perfektu apdedzināšanu: kas īsti kavē jūsu steiku?
  • Kā uz visiem laikiem aizmirst diētas: princips, kas ļaus jums atkal kontrolēt savu šķīvi?


Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Noderīgi padomi un dzīves triki ikdienai