Kāpēc citronu vajadzētu uzglabāt ledusskapī: acīmredzams triks, kā ietaupīt un iegūt spilgtu garšu?

Bieži vien gadās, ka no visa citrona nepieciešama tikai viena šķēle, bet pārējais citrons tiek lolots un skumji novīst uz galda.

Daudzi cilvēki neapzinās, ka vienkāršs paņēmiens var vairākkārt pagarināt citrusaugļu mūžu, ziņo korespondents.

Citronu uzglabāšana ledusskapī ir tikai puse no panākumiem, galvenais noslēpums slēpjas tieši tajā, kā to darīt.

Paņemiet stikla burku ar cieši aizvākojamu vāku vai jebkuru piemērota izmēra hermētisku trauku. Piepildiet to ar aukstu ūdeni un pilnībā iegremdējiet atlikušo citronu.

Ūdens izveidos dabisku barjeru, kas neļaus iekļūt skābeklim, kas ir galvenais bojāšanās cēlonis. Šī metode ir pārsteidzoši efektīva, un to ir izmēģinājuši un pārbaudījuši daudzi pavāri.

Ik pēc divām līdz trim dienām mainiet ūdeni burkā, saglabājot to svaigu un tīru. Izmantojot šo metodi, citrons saglabās savu sulīgumu un garšu divas vai pat trīs nedēļas. Jums vairs nevajadzēs steigšus izspiest izžuvušās pusītes, mēģinot glābt šo dienu.

Jau sagrieztu citronu vislabāk uzglabāt traukā ar sagrieztu pusi uz leju uz maza šķīvīša, viegli pārkaisītu ar cukuru vai sāli atkarībā no turpmākās izmantošanas. Tas novērsīs atklātā mīkstuma izžūšanu un saglabās vērtīgo sulu. Šī pieeja šķiet elementāra, bet kaut kādu iemeslu dēļ to atceras reti kurš.

Ja plānojat izmantot galvenokārt miziņu, varat iepriekš nomazgāt citronu un to smalki sarīvēt. Aromātiskās skaidiņas plānā slānī izklāj uz pergamenta, izžāvē istabas temperatūrā un pēc tam uzglabā stikla burkā. Jums vienmēr būs gatavas lietošanai dabīgas garšvielas cepšanai un mērcēm.

Arī izspiestā citrona sulu nevajadzētu izliet velti. To var iepildīt ledus kubiņu formās un nosūtīt uz saldētavu. Gatavi aromatizēti kubiņi būs parocīgs līdzeklis salātu mērcēm, marinādēm vai pievienošanai tējai. Tie saglabā gandrīz visus vitamīnus un svaigu garšu.

Pazīstams šefpavārs dalījās, ka viņš saldētavā vienmēr glabā saldētas citrusaugļu sulas kubiņus. Tas ļauj viņam jebkurā laikā pievienot ēdienam spilgtu skābumu, neatverot jaunu augli. Šāda uzglabāšanas pieeja radikāli maina ierasto virtuves ekonomiju.

Patiesībā šīs metodes darbojas ne tikai ar citroniem, bet arī ar laimi, apelsīniem un pat greipfrūtiem. Princips ir tas pats – izolācija no gaisa un pareiza temperatūra. Pārtraucot neapdomīgi izmest sabojājušos citrusaugļus, gada laikā var neuzkrītoši ietaupīt ievērojamu naudas summu.

Lasiet arī

  • Kā reizi par visām reizēm sakārtot savu garderobi: metode, kas atbrīvos jūsu vietu un laiku
  • Kāpēc nepieciešama dzeramā soda: negaidīti veidi, kā uzturēt virtuvi nevainojami tīru?


Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Noderīgi padomi un dzīves triki ikdienai