Kāpēc dzeramā soda: negaidīti veidi, kā uzturēt virtuvi nevainojami tīru

Daudzi cilvēki domā par cepamo sodu kā par pieticīgu palīgu cepšanai, pat nenojaušot tās slēptos talantus.

Kā raksta korespondents, tai ir potenciāls revolucionāri mainīt mājsaimniecības uzkopšanas veidu, turklāt ar minimālām izmaksām.

Parasts iepakojums var viegli aizstāt veselu dārgu un specializētu līdzekļu arsenālu. Tā abrazīvās īpašības, apvienojumā ar vieglu ķīmisku iedarbību, tie var tikt galā ar netīrumiem, ko nevar izdarīt ar agresīvām ķīmiskām vielām.

Izmēģiniet uz mitra sūkļa uzliet nedaudz cepamās sodas un pārklāt šuves starp flīzēm. Būsiet pārsteigti, cik viegli ir noņemt iesīkstējušus, tumšus netīrumus, neatstājot skrāpējumus.

Sastinguši tauku pilieni uz cepeškrāsns iekšpuses vairs neradīs drūzmu. Uzklājiet uz problemātiskajām virsmām dzeramās sodas un ūdens maisījumu un atstājiet to uz nakti. No rīta atliek tikai noslaucīt visu ar mitru drānu, un jūs atradīsiet pilnīgi tīru, bez smaržas un bez piepūles notīrītu vietu.

Sudraba trauki un galda piederumi laika gaitā zaudē savu spīdumu, saskaroties ar ēdienu, kļūst tumšāki. Nesteidzieties tos nest pie juveliera. Bļodas apakšā izklāj foliju, virsū uzber pāris karotes cepamās sodas, ieliec priekšmetus un aplej tos ar verdošu ūdeni. Viegla sasmakšana un dažas minūtes gaidīšanas lietām atgriezīs to sākotnējo mirdzošo izskatu.

Nepatīkamas smakas no izlietnes bieži vien rada organiskas nogulsnes sifonā. Vienkārša tīrīšana ar virzuli ne vienmēr atrisina problēmu. Periodiski ielejiet notekcaurulē pusi tases dzeramās sodas, pēc tam ielejiet glāzi galda etiķa un pēc tam, kad straujā reakcija ir beigusies, izskalojiet visu ar lielu daudzumu karsta ūdens. Šī metode ne tikai dezodorē, bet arī saudzīgi iztīra caurules.

Pat tējkanna, kuras iekšpusē ir izveidojies noturīgs kaļķakmens nosēdums, ir piemērota sodas lietošanai. Uzvāriet tajā ūdeni ar trim līdz četrām ēdamkarotēm šī pulvera. Kaļķakmens nogulsnes mīkstināsies un viegli nokļūs no sieniņām, pēc tam tās var vienkārši nomazgāt. Autors pats regulāri izmanto šo metodi un ir aizmirsis par dārgiem un bieži vien bezjēdzīgiem atkaļķošanas līdzekļiem.

Soda lieliski absorbē svešas smakas ledusskapja iekšpusē. Neliels atvērts trauks, kas novietots uz viena no plauktiem, droši pasargās pārtiku no smaržu sajaukšanās. Lai saglabātu efektu, šī improvizētā “palīga” saturs būtu jāmaina ik pēc diviem līdz trim mēnešiem.

Tas palīdzēs arī cīņā ar smaku, kas rodas no griešanas dēlīšiem, jo īpaši koka dēlīšiem. Bagātīgi apkaisiet dēlīša virsmu, pārberiet ar pusi citrona un atstājiet uz 15 minūtēm.

Šo divu komponentu kombinētā iedarbība ne tikai likvidēs zivju vai sīpolu aromātu, bet arī dezinficēs materiālu. Šī vienkāršā metode jau sen ir pazīstams rituāls daudzu praktizējošu saimnieču virtuvē.

Lasīt arī

  • Kāpēc sāls un citrons ir jūsu pieliekamajā: vienkāršāko produktu slēptais potenciāls nevainojamai tīrīšanai
  • Kā reizi par visām reizēm sakārtot savus skapjus: princips, par kuru profesionāli organizatori nerunā.


Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Noderīgi padomi un dzīves triki ikdienai