Kas notiek, ja picas mīklu gatavo ar cepamo sodu: negaidīts triks burbuļojošas garozas iegūšanai

Mājražotāji jau gadiem ilgi cīnās par perfektu picas recepti, cenšoties atkārtot to pašu, gaisīgo un mīksto garozu.

Viena no mazpazīstamām, bet efektīvām metodēm iesaka parasto ūdeni mīklā aizstāt ar minerālūdeni ar gāzi, ziņo korespondents.

Oglekļa dioksīda burbulīši darbojas kā papildu ieraugs, mīklas mīcīšanas stadijā mīklā radot daudz mikrodaļiņu. Tas neatceļ vajadzību pēc labas raudzēšanas, taču dod priekšroku vieglas struktūras panākšanai.

Šī metode nepadarīs jūs par Neapoles picas meistaru vienas nakts laikā, bet tā noteikti palīdzēs novērst blīvas un raupjas mīklas problēmas. Soda nedaudz paskābina vidi, kas arī nostiprina lipekli, padarot mīklu gan elastīgu, gan stipru.

Svarīgi ir izmantot stipri gāzētu ūdeni un strādāt ātri, lai burbuļi neizbēgtu agri. Mīkla ir mīksta un patīkama darbā, izrullējot tā nešķīst un labi stiepjas.

Gatavās mīklas garozas garša nedaudz mainās, iegūstot smalku piena piegaršu, īpaši, ja izmanto ūdeni bez spēcīgas minerālvielu piegaršas. Daži picuāri šo efektu salīdzina ar ilgstošas fermentācijas rezultātu ledusskapī.

Protams, šis paņēmiens nav panaceja un neaizstās ne kvalitatīvus miltus, ne pareizu mīcīšanu, ne pacietību. Tomēr tas ir lielisks palīgs tiem, kas tikai sāk vai vēlas garantētu rezultātu bez ilgas gaidīšanas.

Bezraugu picām uz kefīra vai sodas, cepamā soda kļūst par īstu glābiņu. Tā nodrošina kāroto pacēlumu un gaisīgumu, ko grūti panākt citos veidos.

Izmēģiniet eksperimentēt ar šo vienkāršo paņēmienu nākamajā picas vakarā. Iespējams, ka tieši šī neuzkrītošā dzirkstošā ūdens pudele kļūs par jūsu slepeno ieroci cīņā par perfektu vakariņu pagatavošanu.

Lasiet arī

  • Kāpēc jūsu kebabu marināde nekad neizdodas: noslēpums slēpjas nevis etiķī
  • Kas notiek, ja sīpolus iemērc aukstā ūdenī: mazs noslēpums, kas mainīs jūsu salātu garšu.


Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Noderīgi padomi un dzīves triki ikdienai