Kā pareizi uzglabāt sieru ledusskapī, lai tas neizžūtu

Lielākā daļa cilvēku vienkārši ietin siera galviņu plastmasas maisiņā un nosūta to uz dārzeņu atvilktni.

Pēc pāris dienām siers pārklājas ar nepatīkamu gļotu vai, gluži pretēji, pārvēršas par bezgaršīgu maizes drupu. Siera ilgmūžības noslēpums slēpjas pareizā mitruma un gaisa piekļuves līdzsvarā, ziņo korespondents.

Pārtikas plēve ir galvenais kvalitatīva siera ienaidnieks, tā burtiski to “aizdusina”, radot siltumnīcas efektu. Ideāls iepakojums ir pergamenta vai vaska papīrs, kas ļauj produktam elpot.

Sieru ietin pergamentā un ievieto emaljētā, stikla vai plastmasas traukā ar vaļēju vāku. Tas radīs ideālu mikroklimatu ar pastāvīgu mitrumu.

Cietos un puscietos sierus, piemēram, parmezānu vai čedaru, vislabāk uzglabāt nedaudz sausākos apstākļos. Lielus gabalus var pat ietīt kokvilnas dvielī, kas viegli samērcēts sālsūdenī.

Mīkstajiem sieriem, piemēram, kamemberta vai Brie sieram, ir jāpievērš lielāka uzmanība. Tie jāglabā oriģinālajā iepakojumā vai, ja tāda nav, tad pergamentā, bet visiltākajā vietā ledusskapī.

Nekad neiesaldējiet sieru, ja vien nevēlaties neatgriezeniski sabojāt tā struktūru. Pēc atkausēšanas tas pārvērtīsies drupinātā, bezgaršīgā masā, kas nav piemērota skaistai sagriešanai šķēlēs.

Ja uz virsmas parādās neliels balts pelējums (runa ir par cietajiem sieriem), produktu nevajadzētu uzreiz izmest. Šo daļu var vienkārši uzmanīgi nogriezt, un pārējais siera gabals būs pilnībā lietojams uzturā.

Atcerieties, ka siers ir dzīvs produkts, kas turpina nogatavoties pat ledusskapī. Pareiza uzglabāšana ne tikai pasargās sieru no bojāšanās, bet arī ļaus vēl pilnīgāk izpausties tā garšas īpašībām.

Lasiet arī

  • Kāpēc marinēšana raudzētos piena produktos ir perfekta kebaba noslēpums?
  • Kā pareizi pagatavot griķus, lai tie sadalītos: metode, kas mainīs jūsu attieksmi pret putraimiem?


Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Noderīgi padomi un dzīves triki ikdienai