Piepildīts ledusskapis nereti savās dzīlēs slēpj aizmirstu pārtiku un burciņas, kurām beidzies derīguma termiņš.
Pareiza savas telpas sakārtošana nesākas ar trauku iegādi, bet gan ar vienkāršu ieradumu pārskatīšanu, uzskata korespondents.
Izmetiet visu, kas rada kaut ēnu šaubu par tā svaigumu, nesaudzīgi šķiroties no pagātnes. Šī nepatīkamā procedūra rada tīru lauciņu jaunas, saprātīgas uzglabāšanas sistēmas izveidei.
Noslaukiet visus plauktus un atvilktnes ar dzeramās sodas vai etiķa šķīdumu, lai atbrīvotos no vecām smakām un lipīgiem traipiem.
Tīrs ledusskapis ir ne tikai higiēniskāks, bet arī psiholoģiski patīkamāks, kad to atkārtoti uzpildāt. Sadaliet telpu, apzinoties, ka dažādiem pārtikas produktiem ir nepieciešama sava temperatūra un mitrums, lai nodrošinātu maksimālu svaigumu.
Augšējie plaukti ir ideāli piemēroti gataviem ēdieniem, piena produktiem un desu gabaliem. Apakšējie plaukti, visaukstākie, ir jārezervē svaigai gaļai, zivīm un maltai gaļai, kas iepakota atsevišķos traukos. Tas novērsīs sulu nejaušu noplūšanu uz citiem pārtikas produktiem un nodrošinās jūsu ģimenes drošību.
Dārzeņu atvilktnes nav paredzētas visam, bet īpaši augļiem un dārzeņiem, kuriem nepieciešams augsts mitrums. Neglabājiet zaļumus plastmasas maisiņos – tie ātri sapūst un sapūst.
Durvis ir vissiltākā vieta, kas pakļauta pastāvīgām temperatūras svārstībām katru reizi, kad tās atverat. Tur vajadzētu glabāt tikai mērces, eļļas, ievārījumus un dzērienus, kuriem šādi apstākļi nav bailīgi.
Arī olas, pretēji izplatītajam mītam, nevajadzētu turēt pie durvīm, jo temperatūras režīms ir nestabils. Tās labāk novietot augšējā vai vidējā plauktā, kur tās uzglabāsies ilgāk.
Izmantojiet caurspīdīgus, viendabīgas formas traukus, kas ir viegli saliekami viens uz otra un ļauj uzreiz redzēt to saturu. Šāda pieeja ietaupa vietu un novērš nepieciešamību veikt pārskatīšanu, pārkārtojot maisiņus.
Parakstiet datumus uz ēdienam gatavu produktu traukiem, lai vienmēr zinātu, ko ēst vispirms.
Vienkārša uzlīme ar skaitļiem ļaus izvairīties no minēšanas un aizmirstas zupas izmešanas. Uzglabājiet sieru un desas pergamenta papīrā vai folijā, nevis polietilēnā, kur tie aizdusa un kļūst gļotaini. Šādā veidā tie daudz ilgāk saglabās savu garšu un svaigumu.
Pētersīļu vai dilles zaļumi uzglabāsies nedēļu, ja tos ieliet glāzē ar ūdeni un pārklāsiet ar maisiņu.
Šī atjautīgā metode atgādina pušķi vāzē, bet darbojas daudz praktiskāk. Zupas vai sautētu dārzeņu pārpalikumi nav jāglabā podos, aizņemot pusi ledusskapja un oksidējoties. Ielejiet tos kompaktos traukos, kurus var ērti novietot vienu uz otra.
Nepārpildiet pilnu ledusskapi, atstājiet vietu auksta gaisa cirkulācijai starp pārtikas produktiem. Brīvi atstarpes palīdz uzturēt vienmērīgu temperatūru un taupīt enerģiju.
Reizi nedēļā veiciet ātru pārbaudi, veltot piecas minūtes, lai atbrīvotos no tā, kas noveco. Šis ieradums uztur sistēmas darbību un novērš haosa atgriešanos.
Kečupu un sinepes lielās pudelēs vislabāk pārvietot uz kompaktiem katliņiem, kas neaizņem pusi plaukta uz durvīm. Mazāki trauki vienmēr ir pa rokai, un krājumi tiek papildināti pēc vajadzības.
Atsevišķs neliels trauks ir paredzēts pārtikai, kas jāapēd nākamajā dienā vai divās. Ieliekot tajā vakardienas vakariņu pārpalikumus vai novītušus dārzeņus, tas palīdzēs jums noteikt prioritātes.
Pareizi sakārtots ledusskapis vairs nerada stresu un kļūst par virtuves loģistikas paraugu. Jūs sāksiet taupīt naudu, pārtrauksiet pirkt nevajadzīgas preces un katru reizi precīzi zināsiet, kas jums ir.
Lasiet arī
- Kas notiks, ja pareizi organizēsiet virtuves noliktavu: principi, kas atbrīvos jūsu telpu
- Kas notiek, ja mazgājat ar citronskābi: triks, ko novērtēs jūsu veļas mašīna un budžets

