Kāpēc jums virtuvē nepieciešama cepamā soda: negaidīti vecā drauga izmantošanas veidi

Daudzi cilvēki jau gadu desmitiem glabā cepamās sodas paciņu skapja tālajā stūrī, izmantojot to tikai cepšanai.

Tikmēr šis neizskatīgais baltais pulveris spēj veikt īstus virtuves varoņdarbus, aizstājot veselu dārgu un specializētu līdzekļu arsenālu, raksta korespondents.

Tajā slēpjas potenciāls, ko lielākā daļa cilvēku vienkārši ignorē.

Pamēģiniet ūdenim, kurā mērcējat pākšaugus, pievienot tējkaroti cepamās sodas. Šī vienkāršā darbība ievērojami saīsinās to turpmāko vārīšanas laiku un novērsīs nepatīkamas sekas gremošanas procesā.

Lielveikalā nopērkamie svaigie garšaugi bieži vien izskatās novītuši un zaudējuši savu spīdumu. Uz 15-20 minūtēm iemērciet ķekaru dilles vai pētersīļus bļodā ar vēsu ūdeni un ēdamkaroti dzeramās sodas. Burtiski acu priekšā garšaugi atdzīvosies, kļūstot daudz spilgtāki un aromātiskāki.

Zivju vai ķiploku smaržu, kas iesūcas roku un griešanas dēlīšu ādā, var viegli neitralizēt. Vienkārši uzberiet nelielu daudzumu dzeramās sodas uz rokām vai koka virsmām un pēc tam noskalojiet ar siltu ūdeni.

Tā arī lieliski noņem sodrējus no veciem katliem un cepšanas paplātēm. Izgatavojiet biezu mīklu no dzeramās sodas un ūdens, uzklājiet to uz problemātiskajām vietām un atstājiet uz nakti. No rīta jūs būsiet pārsteigti, ka lielākā daļa netīrumu ir nokļuvuši bez mazākās piepūles.

Nevajadzētu aizmirst par tās maigajām īpašībām augļu mazgāšanai. Viegls sodas šķīdums efektīvi noņem vaska nogulsnes un ķīmisko vielu atliekas no āboliem vai bumbieriem, nebojājot maigo miziņu.

Tās abrazīvajam, bet saudzīgajam spēkam nevar pretoties pat visatturīgākās tējas vai kafijas aplikumi jūsu iecienītajā krūzītē. Uzberiet nedaudz pulvera uz sūkļa un berzējiet – jūsu krūze spīdēs kā jauna.

Autore reiz izglāba pārsālītu zupu ar sodu, pievienojot buljonam pusi jēla kartupeļa. Kartupelis uzsūca lieko sāli, un soda, pievienota uz naža gala, vienkārši palīdzēja tam, līdzsvarojot garšu.

Ar šo universālo produktu var pat pulēt sudraba traukus līdz spoguļa spīdumam. Pagatavojiet putru, un jūsu dakšiņas un karotes spīdēs bez dārgām pastām.

Tās galvenā burvība slēpjas tās dubultā dabā – viegla abrazivitāte un sārmainas īpašības. Tieši šī kombinācija ļauj tai maigi tīrīt un vienlaikus ķīmiski izšķīdināt sarežģītus netīrumus.

Tas ir pilnīgi nekaitīgs veselībai un videi, kas to atšķir no lielākās daļas sadzīves ķīmijas. Pēc lietošanas tas neatstāj svītras vai nepatīkamu ķīmisku smaku.

Nākamreiz, kad stāvēsiet pie tīrīšanas līdzekļu plaukta, vispirms ir vērts ielūkoties cepumu skapī. Pastāv liela iespēja, ka jūsu problēmas risinājums jau gaida jūs tur, pieticīgā kartona kastītē.

Lasiet arī

  • Kā aizmirst par mikroviļņu krāsns mazgāšanu: glāze ūdens dara brīnumus
  • Kā atrast papildu 3 stundas nedēļā: mājsaimnieces slepenais ierocis cīņā pret jucekli


Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Noderīgi padomi un dzīves triki ikdienai