Tikai retais uzskata, ka neglīts citronskābes maisiņš ir pilnvērtīgs veļas un tehnikas kopšanas palīgs.
Tā liktenis parasti ir iepriekš nolemts – tas nonāk kūkā vai, labākajā gadījumā, tējā. Tikmēr tās iespējas sniedzas tālu ārpus kulinārijas, ziņo korespondents.
Šim dabīgajam produktam piemīt maigi skābes īpašības, kas paveic brīnumus cīņā ar kaļķakmeni veļas mašīnā. Regulāra lietošana var paildzināt ierīces sildelementa un cilindra kalpošanas laiku.
Sākt mazgāšanu maksimālā temperatūrā bez veļas, pirms tam ielejot 100-150 gramus skābes pulvera nodalījumā. Šī procedūra saudzīgi attīrīs ierīces iekšpusi no kaļķakmens nogulsnēm un nepatīkamām smakām.
Citronskābe lieliski tiek galā ar sviedru un dezodorantu traipiem uz baltiem kokvilnas T-krekliem un krekliem. Uz pāris stundām iemērciet priekšmetu siltā šķīdumā, un lielākā daļa netīrumu izšķīdīs bez pēdām.
Tas spēj arī atgriezt sākotnējo spīdumu un baltumu no laika dzelteniem segas pārvalkiem un spilvendrānām. Pievienojiet pāris ēdamkarotes tieši cilindrā kopā ar pulveri parastas mazgāšanas laikā.
Etiķis, ko tradicionāli izmanto veļas mīkstināšanai, bieži vien atstāj noturīgu un ne pārāk patīkamu aromātu. Savukārt skābe pilda tādu pašu funkciju kā kondicionieris, bet neatstāj nekādu smaku.
Autors reiz to izmantoja, lai atdzīvinātu vecu aizsalušu gludekļu pulverizatoru. Dažas granulas, izšķīdinātas tvaika ūdenī, iztīrīja mazos kanālus no kaļķakmens.
Tā maigi noņem kaļķakmeni un rūsas traipus no emaljētām izlietņu un vannu virsmām. Jums tikai pagatavo putru, uzklāj to uz problemātiskās vietas un atstāj uz kādu laiku.
Šis līdzeklis savu efektivitāti pierāda arī hromētu maisītāju kopšanā. Viegla noslaucīšana ar vāju šķīdumu atgriež tiem spoguļstiklam līdzīgu, rūpnīcas spīdumu.
To var uzskatīt par videi draudzīgu un drošu alternatīvu daudziem agresīviem tīrīšanas līdzekļiem. Pēc tā lietošanas telpā nebūs jūtams smags ķīmisks “tīrības aromāts”.
Vienas šādas brīnišķīgas veļas mašīnas tīrīšanas sesijas izmaksas izrādās vienkārši smieklīgas. Salīdziniet to ar zīmolu atkaļķotāju cenām, un atšķirība ir pārsteidzoša.
Lasiet arī
- Kāpēc sīpoli pārstās jūs tracināt līdz asarām: mazi triki lielai kulinārijai
- Kāpēc jums virtuvē vajadzīga cepamā soda: negaidīti vecā drauga izmantošanas veidi?

